Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Deba 12 cm

/5 z opinii Dodaj opinię

Kod EAN: 4956617804066

Kod producenta: 804-066

Cena: 159.00 brutto

Ilość:
Koszty dostawy:
  • Kurier InPost 17.00 zł brutto
  • Kurier DHL 22.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 14.00 zł brutto
  • Geis 0.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Dostępność:
Zapytaj konsultanta:
Tomasz 508458144 , Łukasz 570663663 , Anna 508458145
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Deba 12 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,6 cm
Długość ostrza - 12 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 1,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 50 g

Opinie

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Kupiłeś ten produkt? Pomóż innym w wyborze, dodaj swoją opinię

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkty podobne

Dodane do porównania:

Dodaj przynajmniej dwa produkty do porównania